Verzuimadvies

Verdient zich dubbel en dwars terug

Ondersteuning bij verzuim

Essentie re-integratie heeft veel expertise op het gebied van sociale zekerheid. Wij kunnen u ondersteunen om de juiste stappen te zetten in het kader van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Dit verdient zich dubbel en dwars terug. Wij werken met ervaren register casemanagers en arbeidsdeskundigen. Wij kunnen u ondersteuning bieden bij verzuimbegeleiding en –advisering. Dit kan bestaan uit het helemaal uit handen geven aan Essentie re-integratie tot het tijdelijk ondersteunen bij het opzetten van een goedlopende interne arbodienst of verzuim in eigen regie, waarbij Essentie re-integratie zich geleidelijk terugtrekt.

 

Verzuimanalyse en advies

U kunt ons inzetten voor een verzuimanalyse voor individuele verzuimdossiers. Dit is een uitgebreide onderbouwde rapportage die de concrete kosten van het verzuimdossier in beeld brengen met een poortwachterproof advies. U kunt dit inzetten voor complexe verzuimdossiers of dossiers waarover u twijfelt of zij wel groen licht krijgen bij de WIA aanvraag. Een verzuimanalyse- en advies voorkomt een loonsanctie van het UWV. Een loonsanctie betekent dat u nog eens maximaal een jaar het loon van uw werknemer moet doorbetalen. Daarnaast ondersteunen en adviseren wij u bij het ontwikkelen en implementeren van verzuim-, WGA-, en BeZaVa beleid.

Wij maken juridische en financiële risico’s voor u inzichtelijk en hebben daarbij oog voor de positie van de werknemer. U profiteert van ons netwerk van zorgvuldig geselecteerde dienstverleners, zoals bedrijfsartsen, bedrijfsmaatschappelijk werkenden, coaches en arbeidsdeskundigen. Onze aanpak is onafhankelijk en neutraal.

Heeft u belangstelling voor onze diensten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag verder!

 

    Kom met ons in contact

    (* = altijd invullen)

    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.