Jasmijn Thibaudier

Jasmijn Thibaudier

In 2016 studeerde ik af van de opleiding Pedagogiek. Als vliegende keep binnen verschillende zorgorganisaties in Groningen kwam ik in aanraking met verschillende doelgroepen. Zo werkte ik dag- en nachtdiensten in de psychiatrie en gedrag intensieve jeugd, was ik begeleider op een speciale school en deed ik ambulant werk.

Door middel van een aantal bijzondere vrijwilligerswerkprojecten en reizen heb ik al vanuit vele perspectieven naar de wereld mogen kijken. Ervaringen die je blik verruimen en je als mens verrijken.

Toen mijn reislust was gesust en ik terugkwam volgde ik de opleiding Stuurman Kleine Zeilvaart aan de Enkhuizer Zeevaartschool, waarna ik een aantal jaren voor Sailwise heb gewerkt, een watersportorganisatie voor mensen met een beperking. Hier heb ik met een bril der mogelijkheden leren kijken. Wat hier mogelijk kon worden gemaakt was grensverleggend; zelfs iemand met een dwarslaesie kon middels aangepast vaarmateriaal en creatieve oplossingen, zelfstandig het water op gaan.

Ik hou van variatie en zou mezelf inmiddels een generalist kunnen noemen. Op dit moment werk ik als zelfstandige en neem ik klussen aan die ik leuk vind. Zo kan het zijn dat ik op maandag op een dak sta om dakramen te plaatsen en dinsdag achter de computer een Plan van Aanpak schrijf in de rol van ‘assistent verzuimspecialist’.

Recent volgde ik een opleiding tot HSP begeleider. Hoog sensitiviteit is een prachtige eigenschap, maar ook een die extra (zelf)zorg, (zelf)inzicht en aandacht vraagt. Chronische stress, overspanning en burn-out komen gemiddeld meer voor bij Hsp’ers. Iets dat niet alleen zorgelijk is, maar ook voorkomen kan worden met de juiste begeleiding.