Anina Mulder

Anina Mulder

Initiatiefneemster van Essentie re-integratie.

Mijn talent is dat ik goed kan aansluiten bij mensen. Als mensen door beperkingen niet meer hun eigen werk kunnen doen ben ik de inspirator, die mensen weet te bewegen toch weer die baan te vinden die hun passie en bevlogenheid raakt. Mijn missie is om in het voortraject al ondersteuning te bieden, zodat werknemers duurzaam inzetbaar zijn en uitval en/of demotivatie kan worden voorkomen. Na een loopbaan in de gezondheidszorg ben ik Essentie re-integratie gestart om mensen in al deze facetten te begeleiden.

Integriteit, professionaliteit, verbinding en essentie zijn mijn kernwoorden. In mijn werk ben ik respectvol, aandachtig en zorgvuldig. Na eerst als verpleegkundige op een consultatiebureau gewerkt te hebben, ben ik inmiddels ruim 15 jaar werkzaam als (re-integratie)coach en registercasemanager RCCM. Op dit moment volg ik de opleiding tot PRI therapeut. Een nieuwe innoverende psychotherapie, ontwikkelt door psycholoog Ingeborg Bosch, die o.a. goede resultaten biedt bij , burn-out, depressies, angst, verslavingen en eetproblemen.

Door PRI is mijn bewustzijn vergroot. In mijn persoonlijke en werkzame leven heeft dit veel gebracht. Mijn relaties verlopen soepeler, ik heb veel minder angst( waar ik vroeger veel last van had) en mijn bedrijf heeft een enorme groei doorgemaakt.

Uit onderzoek blijkt dat 95 % van ons gedrag onbewust is. Bij verzuim en re-integratie is bekend dat dit een grote gedragsfactor in zich heeft en dat gedrag beïnvloedbaar is. Ik vroeg mij echter af: hoe doe je dit? Inmiddels heb ik geleerd met PRI hoe je je gedrag echt kunt veranderen en hoe je dit met een tool andere mensen kunt leren door hun bewustzijn te vergroten door middel van zelfobservatie en een gedragsomkering. PRI werkt vanuit gedrag, cognitie en gevoel. Ons gedrag is gekleurd door onze overlevingsmechanismes. We raken vaak gegijzeld door deze overlevingsmechanisme ,waardoor we in een emoties terecht komen. Emoties die we allemaal kennen zoals boosheid, angst, onzekerheid, teveel je best doen, je afsluiten en een muur opbouwen. Door je je bewust te worden van je afweermechanismes kan je deze leren om te keren.

Dit is de gouden sleutel naar beweging en dus echte gedragsverandering vanuit intrinsieke motivatie!