Hoe voorkom ik een loonsanctie op een 2e spoortraject?

Bij(scholing), innovatie en kennis hoog in het vaandel!

Wij als Essentie re-integratie hebben al heel wat 2e spoortrajecten verzorgd. Nog nooit is daarvan één een aanleiding geweest voor het opleggen van een loonsanctie door UWV. Terwijl uit het meest recente onderzoek is gebleken dat maar liefst 11% van de spoor 2 rapportages in Nederland loonsanctie waardig waren.
Wij als Essentie re-integratie willen natuurlijk dit mooie resultaat voor de klant vasthouden. Reden dus voor Essentie re-integratie om met 2 afgevaardigden a.s. maandag een “masterclass Poortwachter proof rapporteren” te volgen. Het doel: geen loonsancties op een 2e spoortraject en heldere rapportages conform de huidige wet- en regelgeving, voor zowel de kandidaat, werkgevers als het UWV.

Valkuilen


UWV wil dat de kortste route naar werk met een zo hoog mogelijke loonwaarde centraal staat en niet welke baan de werknemer ambieert. Solliciteren op niet passende functies, en te veel meegaan in de wens van werknemers is een valkuil. Ook het op de hoogte brengen van de werkgever als de werknemer niet voldoende meewerkt is essentieel, want dit is een vaak gehoorde reden voor een loonsanctie. Scherp blijven op het hele proces is ons devies. Wil je meer weten over het voorkomen van een loonsanctie in een tweede spoortraject neem dan gerust contact met ons op.