Re-integratie 2e spoor en outplacement

Maatwerk met persoonlijke aandacht voor werkgevers en medewerkers

Essentie re-integratie ondersteunt uw medewerker bij het zoeken van vacatures buiten uw organisatie. Wij zijn sterk in het juiste voortraject om kandidaten helemaal klaar te stomen en daarna duurzaam te bemiddelen naar potentiƫle werkgevers.

 

 

Voor werkgevers

Ieder mens en iedere werksituatie is uniek. Uw ene werknemer heeft andere begeleiding nodig dan uw andere. Essentie re-integratie biedt maatwerk voor ieder afzonderlijk traject, waarbij persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat.

Wij werken met een programma dat inspireert, doeltreffend is en altijd resultaatgericht.

Rekening houdend met opleiding, ervaring, leeftijd en persoonlijke omstandigheden geven wij maatwerk ondersteuning door:

 • Verwerking van baanverlies;
 • Coaching doormiddel van zelfonderzoek gericht op bewustzijn en het doorbreken van zelfsaboterende gedragspatronen;
 • (her)oriĆ«ntatie op passende loopbaanmogelijkheden;
 • Competentie-, en beroepentest;
 • Arbeidsmarktbemiddeling gericht op de kortste weg naar werk;
 • Positieve communicatie, solliciteren en presenteren.

Voor medewerkers

Het verliezen van uw baan door ontslag of ziekte kan zeer ingrijpend zijn.

Het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen is vaak aangetast, waardoor er belemmeringen kunnen ontstaan bij het vinden van een nieuwe werkkring.

Door middel van zelfonderzoek via de werkwijze van Essentie coaching, PRI- coaching en/ of het Vat van Zelfwaardering gaat u aan de slag met uw persoonlijke ontwikkeling. Dit leidt tot bewustwording van uw gedragspatronen. Tevens gaan we samen op zoek naar uw drijfveren, mogelijkheden en kwaliteiten.

Werkloosheid kan u juist ook kansen en uitdagingen bieden of u naar de nog steeds uitgestelde stappen brengen. Re-integratie is het proces van het weer terugkomen op de arbeidsmarkt. Met als doel een passende baan, binnen uw mogelijkheden en het liefst een baan waarin u zich helemaal thuis voelt.

Wilt u meer informatie over het re-integratie traject zelf? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

  Kom met ons in contact

  (* = altijd invullen)

  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.