Wat is PRI?

 

Ik help mensen met PRI (past reality integration). PRI gaat over een nieuwe manier van leven. Een nieuwe manier om naar je gedachten, emoties en gedrag te kijken, die blijvend gemoedsrust, emotionele stabiliteit en autonomie kan geven.  Het is een nieuwe innoverende psychotherapie, ontwikkelt door psycholoog Ingeborg Bosch. Zij is een succesvol schrijfster. Ze heeft 6 boeken geschreven die vertaald zijn in 7 talen, met meer dan 200.00 verkochte boeken.

 

Onze mind is onbewust programmeert vanaf de periode van de zwangerschap tot ongeveer de leeftijd van 3 jaar. De rest van ons leven worden we nog beïnvloed en gestuurd door deze onbewuste programma’s. Onze gedachten, gevoelens en gedrag worden vanuit deze programma’s automatisch gegeneraliseerd. Deze onbewuste programma’s zijn gericht op overleving tijdens onze kinderjaren, maar kunnen in ons volwassen leven een destructieve werking hebben. Dit kan dan onbewust leiden tot het saboteren van onszelf en anderen.

PRI  kan je helpen om jezelf te bevrijden uit de greep van deze destructieve gevoelens en gedragingen zoals angst, somberheid, stress, boosheid en verslavingen. PRI beschouwt ze als afweren die dienen als bescherming tegen oude pijn uit het verleden. Door PRI word je je bewust van hoe en wanneer we in deze afweren verstrikt raken, en leer ik je door middel van een instrument hoe deze te ontmantelen.

Het doel van een PRI- therapie is om steeds meer ’afweervrij’ in het leven te kunnen staan. Ook als er nog afweer geactiveerd wordt, zal je deze steeds sneller zelf herkennen en kunnen ontmantelen, zodat je de destructieve werking ervan op je dagelijkse leven kunt opheffen. Dan kan je het heden ervaren voor wat het werkelijk is: meestal verrassend onbelast. Met als resultaat een liefdevol en gelukkig leven!

 

Voor wie?

PRI is voor iedereen die stappen wil zetten naar een bewuster, liefdevoller en gelukkiger leven. Ik richt mij met name op aanstaande ouders en ouders met kinderen van 0-18 jaar, maar mensen die niet binnen deze doelgroep vallen zijn van harte welkom.  Mijn missie is om de overdracht van de afweren en het leed wat we elkaar hierbij aandoen te doorbreken. Ik leer je je afweren te ontmantelen en om te keren, zodat je daarna terug kan komen in het heden wat meestal verrassend onbelast is. Hierbij help ik je op weg naar heelwording, waarin alle stukjes van de puzzel hun plaats kunnen krijgen. Dan kan je met oprechte compassie naar jezelf kijken, niet veroordelend, maar laten gebeuren wat zich aandient, wetend waar elk stukje van de puzzel thuishoort: in het heden of het verleden.  Maar waar het ook thuishoort het is een deel van wie jij bent en mag de plaats krijgen die het verdient. Tijdens deze PRI “bewustwordingsreis” mag je pijn hebben, je mag kwetsbaar zijn, je mag fouten maken. Er is plaats genoeg.

 

 

Wat kan PRI voor jou als (aanstaande) ouder betekenen?

Soms loop je vast in je leven. Het kan zijn dat je vastloopt in je moederschap, vaderschap, werk, relatie, etc.  Je ervaart stress, angst of onzekerheid. Je hebt misschien al van alles geprobeerd op het gebied van zelfbewustzijn en/ of persoonlijke ontwikkeling, in de vorm van lezen, cursussen, coaching en/of therapie. Uit deze bronnen kan je nog onvoldoende putten om de balans in jezelf te behouden als (aanstaande)ouder. Je realiseert je dat jouw overdracht naar je kind op de momenten dat je niet lekker in je vel zit impact heeft en ook zelfs later nog gevolgen kan hebben voor het welzijn van je kind.

 

Wat kan PRI betekenen voor jullie gezin?

De meeste ouders maken periodes door waarin ze zorgen hebben, geïrriteerd of boos door de eisen die het leven aan ze stelt. Onbewust projecteren ouders deze emoties (afweren) naar de (evt.) partner en hun kind(eren). Als er bij één van de ouders ook nog een burn-out, depressie of verslaving speelt of…. vul maar in, heeft dit ook grote impact voor de andere gezinsleden. Ongeveer 40 % van de kinderen groeit op met tenminste één ouder die aan één of andere emotionele stoornis lijdt, verslavingen meegerekend. Uiteindelijk kunnen kortdurende spanningen binnen het gezin negatieve gevolgen hebben voor kinderen, wat weer doorwerkt in hun volwassen leven.

PRI kan ouders helpen toe te werken naar het bewust worden van de destructieve werking van hun afweermechanismen, naar het stoppen van de afweer en vervolgens naar het afbreken of ontmantelen ervan. Achter deze afweren schuilt de oude pijn die zij zelf als kind hebben moeten verdringen, omdat het toelaten ervan op dat moment zó pijnlijk zou zijn geweest dat ze het niet zouden hebben kunnen verdragen.

Als ouders hun afweren afbreken of ontmantelen, resulteert dit in een positieve verandering in gedrag naar hun kinderen.  Het bevrijdt ouders van negatieve emoties en gedrag, zoals angst, somberheid, stress, boosheid en verslavingen.

 

Hoe leer ik jou PRI?

Ik leer jou (en je evt. partner) PRI door middel van een instrument. Aan de hand van een concrete hulpvraag leer ik je in 5-10 sessies dit instrument. In concrete stappen laat ik ze zien hoe PRI je helpt om je leven (en die van je gezinsleden) te veranderen.

Het voordeel hiervan is dat als je dit instrument beheerst op deze concrete hulpvraag, je dit ook op andere problemen van je leven kunt toepassen. Het voordeel is als je het instrument zelf beheerst je niet meer afhankelijk bent van je therapeut. Dat werkt erg empowerend.

Als je PRI integreert in je leven geeft dit een evenwichtiger, gelukkiger en liefdevoller leven met de wereld om je heen. Voorbij deze afweren is de wereld zoveel mooier!

 

PRI is voor het hele gezin. Als beide ouders (ieder afzonderlijk) PRI-therapie gaan doen kunnen zij PRI weer aan hun kinderen leren. Dit zal gezinnen helpen naar meer harmonie en liefde, door elkaar beter te begrijpen en aan te voelen. Ieder gezinslid komt hierdoor dichter bij zijn of haar ware zelf.

PRI is een weg naar zelfkennis voor het hele gezin.

 

Wie ben Ik?

Mijn ouders waren mijn eerste contact met deze wereld. In het gezin waar ik opgroeide leerde ik over essentiële zaken als liefde, macht, intimiteit, autonomie vertrouwen en communicatie. Vanuit deze perceptie kijk ik ook nu nog naar de wereld. Met als gevolg een onbewuste projectie van mijn ‘oude realiteit’ naar de wereld.

Ik realiseer me door mijn eigen PRI- bewustwordingsproces via een aantal regressies hoe ik me als klein meisje heb gevoeld.  In de eerste jaren van mijn leven ontwikkelde ik met name de afweren angst en valse hoop, wat ik onbewust geprojecteerd heb op mijn partner en zoon. Het goede nieuws is dat we hier samen nu naar kunnen kijken en dit kunnen helen. Hier hebben we al enorme stappen in kunnen zetten.

Door PRI ben ik me bewust geworden dat in mijn relatie, het uitoefenen van het ouderschap, en in de contacten met vrienden, familie, werk, etc. mijn oude realiteit nog doorwerkt in het heden. Ik werd onbewust gedreven door mijn eigen oude onvervulde behoeftes uit het verleden. In mijn leven voor PRI uitte zich bijvoorbeeld in bijv. te veel mijn best doen (valse hoop) en gevoelens van irreële angst(angstafweer). Doordat ik me dit nu bewust ben, kan ik deze afweren omkeren en realiseer me dat ik tijdens deze afweren in een illusie terecht ben gekomen. Vanuit deze illusie heb ik een verwrongen beeld van de werkelijkheid. Na de omkering van de valse hoop zie ik de wereld ineens door een andere bril; deze is dan zoveel mooier!  De essentie van valse hoop is dat we denken dat we urgente behoeften hebben, die horen bij het kind dat we waren en niet bij de volwassene die we nu zijn en dat we ons vervolgens niet authentiek gedragen. Ik realiseer me na de valse hoop omkering dat ik altijd een keuze heb, dat ik zelf bepaal hoe ik invulling wil geven aan mijn leven met mijn mogelijkheden.

Na de omkering van mijn angstafweer verdwijnt mijn angst als sneeuw voor de zon. Zo onvoorstelbaar!  Ik rijd bijvoorbeeld weer paard zonder angst, terwijl ik 15 jaar nauwelijks paardgereden heb, omdat ik in de greep was van de angstafweer.

Vanaf 2013 een jaar waarin er veel gebeurde in mijn leven, wat een diepe indruk op mij maakte, heb ik in een stroomversnelling een bewustzijnsontwikkeling doorgemaakt, waarvan ik me vanaf het begin realiseerde dat de diepe betekenis hiervan mogelijk te maken had met mijn jeugd.

Tijdens mijn opleiding Essentie coaching heb ik de eerste stappen kunnen zetten in mijn bewustzijnsproces. Hier heb ik geleerd naar mijn kern te gaan en daarbij mijn lichaam en schaal te voelen door direct ervaren. Ik heb daar geleerd dat als ik “het contact” met mezelf kwijtraak, door te veel in mijn hoofd te leven, ik altijd weer terug kan naar mijn “zijn”. Dit gaf dan tijdelijk rust, vrijheid en ruimte, maar geleidelijk kwam het gevoel van angst en/ of spanning weer terug.  Door mijn angst afweer durfde ik tegen dominante persoonlijkheden (die dit vaak doen vanuit de afweer valse macht), niet altijd te zeggen wat mijn mening was, omdat ik bang was voor de reactie van deze mensen. Ik realiseer me nu dat deze angstafweer een illusie is. Door PRI  durf nu mijn gevoel in verbinding en aangesloten uit te spreken, zonder dat ik mij angstig of onzeker ga voelen en dit voelt heel bevrijdend. Hierbij kom ik steeds dichter bij mijn ware zelf.

 

Hoe kun je je aanmelden voor een PRI-traject?

Je kunt je aanmelden via de Past Reality Integration (PRI) site via de link:

https://www.pastrealityintegration.com/nl/ik-wil-begeleiding/individuele-therapie

Ik heb een praktijk in het medisch kwartier Naarden bij de holistische huisarts Dr. Juriaan en in “Het voel je goed centrum” in Leeuwarden.

    Kom met ons in contact

    (* = altijd invullen)

    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.