Individuele coaching met blijvend resultaat

Medewerkers lopen soms vast in eigen goede intenties. Op het werk, met zichzelf en hun omgeving. U als leidinggevende ziet al dat er sprake is van zelf saboterend gedrag wat zich kan uiten in bijvoorbeeld stress, angst of onzekerheid. Een evaluatie of een persoonlijk gesprek met u zijn niet meer voldoende en hebben u al veel tijd gekost.

U wil ze wel graag constructieve ruimte bieden voor hulp en ontwikkeling.

Wij bieden een uniek en krachtig instrument bij persoonlijke ontwikkeltrajecten. Onze individuele en persoonlijke coaching trajecten zijn, net als al onze trajecten, maatwerk en afgestemd op de concrete hulpvraag.

Wij ontzorgen u door uw medewerker een snel inzetbaar concreet model en stappenplan te bieden. Met praktische en effectieve instrumenten om zelf de blokkades op te heffen. Elke werknemer kan dit leren en voelt zich weer zelfverzekerder, energieker, meer ontspannen en in verbinding met zichzelf, de ander en de werkomgeving.

In 5 tot 10 sessies leert uw medewerker zichzelf te helpen

 • Aan de hand van een concreet stappenplan.
 • Met instrumenten die de rest van het leven inzetbaar en bruikbaar
 • Om op moeilijke situaties te anticiperen en indien nodig direct te hanteren.
 • Dit heeft vaak als positief neveneffect dat ook lichamelijke klachten verminderen of verdwijnen.
 • Met blijvend positief resultaat op het werk, welzijn, gevoelens, gedachten en gedrag.

 

Teamcoaching

Teamcoaching brengt licht in uw teams

Bent u een manager met visie en lef?

Als de samenwerking niet goed is kunnen de conflicten zo groot worden dat het als team niet meer lukt om hier van los te komen. Vergaderingen zijn bijvoorbeeld gespannen, er zijn verwijten naar elkaar en er ontstaan bondjes. Gelijkgestemde mensen zoeken elkaar op en versterken elkaar. Dit is heel natuurlijk gedrag, wat fijn is bij een positieve sfeer, maar als het ondergronds gaat zeer destructief kan zijn.

 • Teamcoaching zet u in als u de onderlinge samenwerking wil verbeteren en het potentieel van het team versneld tot ontwikkeling wil brengen. Om uw team zich optimaal te kunnen laten ontwikkelen is het herkennen en doorbreken van gedragspatronen van groot belang. Een teamcoach zal op inhouds-, procedure-, en procesniveau interveniĆ«ren om veranderingsprocessen succesvol en duurzaam te implementeren.

Unieke werkwijze

Om uw team goed te kunnen helpen is het zaak te zien wat er echt speelt. Niet alleen boven de oppervlakte, maar ook eronder. Als teamcoach helpen wij uw team door onze unieke werkwijze. Hierbij onderzoeken de teamleden zelf hun gedragspatronen en bijbehorende afweermechanismen in de verschillende groepsfasen op weg naar zelfsturing.

Hoe bereiken we dit?

Teams ontwikkelen dit door een instrument aan te leren waarin ze de camera op zichzelf zetten. De focus hierbij is gericht op het eigen gedrag en wat er op jou in het team als individuele medewerker afkomt; dat wil zeggen de interpretatie van het gedrag van de ander.

Hierdoor worden onze afweermechanismen geactiveerd en kunnen we de werkrelatie vaak niet meer zien voor wat hij werkelijk is, verliezen we de grip op onze emoties wat leidt tot irritatie, onbegrip, niet meer uitspreken en dergelijke. We laten zien hoe elk team uit dit doolhof kan leren stappen.

Uw team kan na vijf sessies:

 • Actief luisteren; door non-verbale en verbale signalen te herkennen, te kunnen benoemen, samenvatten op inhoud, proces en emotie en met open vragen doorvragen waardoor boodschappen helder en duidelijk overgebracht worden.
 • Toont meer empathie en betrokkenheid naar elkaar; wat terug te zien is in interpersoonlijke sensitiviteit, respect voor individuele en culturele verschillen interesse tonen, open houding maar ook in direct meetbare teamdoelen en resultaten.
 • Zijn empowerend naar elkaar toe; door elkaar te activeren vanuit positieve feedback en open, waarderende communicatie.
 • Vertonen flexibeler gedrag; wat zich uit in meer anticiperen op elkaar en meer creativiteit en hebben daarbij meer geduld en doorzettingsvermogen.
 • Hebben inzicht in eigen gedrag en kunnen constructieve observaties daarin maken door zelfreflectie en zelfkennis; herkennen en weten in te zetten van eigen kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieĆ«n, maar ook talenten en waarden als professional herkennen en hebben bereidheid eigen gedrag te veranderen.

  Kom met ons in contact

  (* = altijd invullen)

  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.