Over Anina Mulder

Achtergrond Anina Mulder initiatiefneemster van Essentie re-integratie

 

Mijn talent is dat ik goed kan aansluiten bij mensen. Als mensen door beperkingen niet meer hun eigen werk kunnen doen ben ik de inspirator die mensen weet te bewegen toch weer die baan te vinden die hun passie en bevlogenheid raakt. Mijn missie is om in het voortraject al ondersteuning te bieden, zodat werknemers duurzaam inzetbaar zijn en uitval en/of demotivatie kan worden voorkomen. Na een loopbaan in de gezondheidszorg ben ik mijn bedrijf Essentie re-integratie gestart om mensen in al deze facetten te begeleiden.

Integriteit, professionaliteit en betrokkenheid zijn mijn kernwoorden.  In mijn werk ben ik respectvol, aandachtig en zorgvuldig. Na eerst als verpleegkundige gewerkt te hebben en ruime ervaring in de zorg te hebben opgedaan,  ben ik inmiddels ruim 15 jaar werkzaam als coach en registercasemanager (RCCM) op het terrein van verzuim, re-integratie en Arbo en kom ik veelvuldig in aanraking met (complexe) re-integratieproblematiek.

 

Vanuit een empathische verbinding waaruit ik zoveel mogelijk een veilige omgeving  creër, wat ik het contact op de gouden lijn noem,  nodig ik mensen uit om uit hun comfortzone te stappen. Het resultaat zal zijn dat in de meeste gevallen zowel persoonlijke- als professionele doelen worden behaald.

Als mens zijn we door onze overlevingsstrategieën vaak zo gegijzeld dat we verlamd lijken te worden in onze mogelijkheden. In het werkveld  kan dit zich dan uiten in het uitstellen van sollicitaties, zenuwachtig zijn voor een sollicitatie, jezelf overschatten of juist onderwaarderen, regelmatig over grenzen heengaan, of weerstanden om een andere baan te gaan zoeken vanuit de perceptie ” Ik kan niets anders’. Maar ook andere emoties die we allemaal kennen zoals boosheid, angst, onzekerheid, teveel je best doen waardoor je roofbouw pleegt op jezelf en dergelijke.

 

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in methodes die mensen een instrument geeft om duurzaam uit deze negatieve emoties te stappen en te zien hoe onbelast het heden eigenlijk is. Werken aan mijn eigen ontwikkeling  en persoonlijke groei is daarbij evident. Dit helpt mij in mijn bedrijf om mensen nog beter te kunnen helpen, omdat ik nu nog beter begrijp waarom mensen zo vaak in een doolhof van “destructieve’ emoties terecht komen.

 

Op dit moment volg ik de opleiding tot PRI therapeut.  Een nieuwe innoverende psychotherapie, ontwikkelt door psycholoog Ingeborg Bosch, die o.a. goede resultaten biedt bij , burn-out,  depressies, angst, verslavingen en eetproblemen.

 

Hiervoor heb ik de heel inspirerende opleiding gevolgd tot Essentiecoach. Deze leert je geleidelijk in kleine stappen naar je kern te gaan. Daarbij is het belangrijk eerst een fysieke basis te voelen. Met beide voeten op grond en dan weer verdere stappen te zetten naar je unieke eigenheid. Als ik of een cliënt “het contact met zichzelf  kwijtraakt weet ik nu;  je kan altijd weer terug. Vanuit daar is verbinding met het zelf en verbinding met  de buitenwereld.  Dit geeft gelijk weer rust, vrijheid en ruimte.

 

Ook heb ik de opleiding  het “Vat van Zelfwaardering” gevolgd. Dit is een op zichzelf staand psychologisch model voor gedragsverandering. Het is ontwikkeld door psycholoog Dr. Gertjan van Zessen, als nieuw behandelmodel voor mensen met taaie gedragsverslavingen. Inmiddels wordt de methode ingezet bij een breed scala aan psychische, psychiatrische en psychosociale problematiek. O.a. wordt het ingezet bij de reclassering.

 

 

 

 

    Kom met ons in contact

    (* = altijd invullen)

    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.